Spanje en Portugal

SPANJE
Costa del Sol

De Costa del Sol is een 300 km lang gedeelte van de Spaanse kust aan de Middellandse Zee, de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië tussen Gibraltar en Almería. De Costa ligt in de Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada.
Costa del Sol (Spaans voor zonnekust) is een 300 km lang gedeelte van de Spaanse kust aan de Middellandse Zee, de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië tussen Gibraltar en Almería. De Costa del Sol ligt in de Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada. Met 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde dagtemperatuur van 20 ° C, is het niet verwonderlijk dat de Costa del Sol in Andalusië een van de favoriete vakantie bestemmingen ter wereld is. Het biedt een ongeëvenaarde kwaliteit van leven, een warme en gastvrije cultuur en bovenal de Andalusische charme.

De Costa del Sol beschikt over een breed scala aan recreatieve en sportvoorzieningen voor een ieder. Met een groot aantal golfbanen en watersportfaciliteiten, polo clubs, hippische centra en tennisbanen, is dit deel van Zuid-Spanje een paradijs voor sportliefhebbers. Er is een ruime keuze aan hotels, grote diversiteit aan strandtenten, luxueuze kuuroorden, internationale restaurants en een bruisend nachtleven.

Klimaat

Het mediterrane klimaat beïnvloedt het weer in Andalusië. De zomers zijn droog en de winters zacht. Maar binnen Andalusië is er veel verscheidenheid, van de uitgebreide kusten tot de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Vaak kan men op dezelfde dag bijvoorbeeld 's morgens skiën in de Sierra Nevada en 's middags zwemmen in de nabije Middellandse zee. Terwijl de kuststreken meestal een aangenaam klimaat hebben, getemperd door de zee, kan het in het binnenland enorm heet worden: Sevilla is wat dat betreft berucht waar het 's zomers vaak boven de 40 ° C kan worden. De droogste plek op het vasteland van Europa is eveneens in Andalusië te vinden, namelijk de Cabo de Gata, waar slechts 117 mm regen per jaar valt. De tabernaswoestijn in Almería is de enige echte woestijn in Europa. De gemiddelde temperatuur in een jaar ligt boven de 16 ° C. Januari is de koudste maand, juli en augustus zijn de warmste. Deze maanden hebben een gemiddelde temperatuur van 28,5 ° C.

Waarom Costa del Sol?

 • De geografie:
  Gevarieerd landschap bestaande uit zowel bergen (met zelfs de mogelijkheid om te skiën in de Sierra Nevada!) als kust. Andalusië heeft 910 kilometer kust aan de Atlantische Oceaan en de Middellands Zee. De stranden zijn in het algemeen goed onderhouden en worden regelmatig schoongemaakt
 • De cultuur:
  Andalusie kent een rijke geschiedenis met o.a. diverse festivals, de flamenco en vele bezienswaardigheden
 • De keuken:
  De Andalusische keuken biedt een ruime variatie aan Mediterraanse gerechten op basis van olijfolie, granen, peulvruchten, groenten, vis, gedroogde vruchten, noten en vlees. De heerlijke Spaanse Sherry en wijnen nemen ook een belangrijke plaats in op tafel.
 • Het klimaat:
  De ‘Zonnekust’ behoort tot de meest zonzekere gebieden van Europa en met ongeveer 320 dagen zon per jaar is het er zeer goed toeven
 • De goede bereikbaarheid:
  Het fraaie vliegveld van Málaga is onlangs voorzien van een tweede terminal en een tweede start- en landingsbaan is in voorbereiding. Diverse (tevens low-cost)maatschappijen vliegen dagelijks op Málaga met een reistijd van 2½-3 uur vanaf Schiphol

PORTUGAL
Algarve

De Algarve is een subtropische streek waar het weer ook het gehele jaar goed is. Het klimaat van de Algarve is mediterraan, met warme zomers en milde winters. De Algarve strekt zich uit van de Spaanse grens tot het meest Zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland: Cabo de São Vicente. Overal langs de kust liggen kleinere strandjes, maar er is ook een aantal grote zandstranden. De toeristische voorzieningen zijn uitstekend, is er altijd op maximaal 15 minuten een golfbaan bereikbaar, aan de kust natuurlijk de fraaie stranden, gezellige stadjes, waterparadiijzen voor kinderen en uiteraard heerlijk en betaalbaar eten en drinken. De medische voorzieningen zijn uitstekend, in ziekenhuizen en klinieken werken vaak Engels-, Duits- of Nederlandstalige artsen. Voorts zijn er veel privé klinieken, praktijken van tandartsen en dierenartsen. Ook zijn er internationale scholen en er wordt ook onderwijs in het Nederlands gegeven. Het telefoon- en kabel-tv netwerk is uitstekend; breedband internet is overal beschikbaar en met een schotel en een receiver zijn alle Nederlandse tv-zenders in digitale kwaliteit te bekijken.

Waarom De Algarve?

 • Idyllische natuur en pittoreske steden en dorpjes:
  De kustlijn van Portugal wordt gekenmerkt door grillige rotsformaties en steile klippen, met okerkleurige kliffen en aparte zandsteenformaties. Het havenstadje Sagres ligt in het uiterste zuidwesten van Portugal en je krijgt er het gevoel aan het einde van de wereld te zijn beland.
 • De keuken:
  Vers, eenvoudig en heerlijk - dat is de Portugese keuken in een notendop. Visgerechten zijn 's lands specialiteit en die zijn in de Algarve dan ook overal te krijgen.
 • Het klimaat:
  Heerlijke zachte winters en warme doch niet te hete zomers; temperaturen liggen ‘s winters rond de 14°C en ‘s zomers rond de 23°C.
 • Veiligheid:
  De criminaliteit in de Algarve behoort tot de laagste van Europa

Klik hier voor ons buitenlandse aanbod