Tijdelijke verhoging NHG-grens verlengd

Haarlem, woensdag 1 september 2010

De tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft ook volgend jaar op 350.000 euro staan. Dat heeft minister de Jager vervroegd bekend gemaakt. De Jager zou de plannen eigenlijk op Prinsjesdag bekendmaken, maar stelt dat er nu geen tijd te verliezen is.

Hypotheekaftrek
De Jager rekt ook de termijn op voor de dubbele hypotheekrenteaftrek. Zo kunnen huizenbezitters tot 2013 de hypotheekrente van zowel hun nieuwe als hun oude huis van de belasting aftrekken, als het oude huis nog niet is verkocht.

De regeling waarbij mensen na een verhuurperiode weer recht hebben op hypotheekrenteaftrek wordt met één jaar verlengd en loopt nu tot eind 2012.

Overdrachtsbelasting
Ook verruimt hij de termijn voor het afdragen van een beperkte overdrachtsbelasting. Mensen die volgend jaar een huis kopen en het binnen twaalf maanden doorverkopen, hoeven zo alleen belasting af te dragen over de eventuele winst die er met die verkoop wordt gemaakt.

BTW-tarief
Andere maatregelen is verlaging van het BTW-tarief voor een verbouwing van een huis naar 6 procent. Het lagere btw-tarief geldt voor een periode van negen maanden: van 1 oktober dit jaar tot 1 juli volgend jaar en geldt alleen voor de arbeidskosten.

terug naar het nieuwsoverzicht